První den, první medaile. Czechteam jede!

YOG 2018
YOG 2018
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Úvodní den Olympijských her mládeže v Buenos Aires získala česká výprava bronz. V poslední soutěži dne ho vybojoval vzpěrač František Polák. Přečtěte si, jak se dařilo i dalším reprezentantům.

Vzpěrač František Polák je prvním českým medailistou z Olympijských her mládeže 2018. Jak probíhal jeho závod najdete zde.

Jako první se do olympijského programu zapojili tenisté. Dalibor Svrčina bohužel prohrál po velké třísetové bitvě s favorizovaným Francouzem Taburem. Ondřej Štyler porazil Kolumbijce Mejia 6:4 a 6:2 a postupuje turnajem dál. Oba české reprezentanty čeká ještě čtyřhra.

Jediná zástupkyně českého badmintonu Tereza Švábíková prohrála úvodní zápas své skupiny s těžkou soupeřkou ze Singapuru 0:2.

Do olympijského turnaje dobře vstoupila stolní tenistka Zdena Blašková, která hladce porazila soupeřku ze San Marina.

Bikrosaři Eliška BartůňkováLukáš Mentlík v kombinovaném smíšeném závodě na desátém místě. Mentlík neprošel o jedno místo do finále, Bartůňková v dámském finále obsadila sedmou příčku.

Svoji soutěž rozjela na kolečkových bruslích i Andrea Lokvencová. V závodě na jeden i pět kilometrů byla 12. a zítra ji čeká ještě trať pět set metrů. Poté se bruslařům sečtou výsledky a určí finální pořadí.

Rozplavbu má za sebou úspěšně Adam Hlobeň na 400 metrů volným způsobem. Dále postupují i veslaři: na skifu Gabriel Mahler, na dvojce bez kormidelníka Eliška Podrazilová a Anna Šantrůčková.

Do her bohužel vůbec nezasáhne jeden z velkých adeptů na medaili gymnasta Ondřej Kalný, jenž si poranil koleno na tréninku.

líbil se ti článek?