Druhý den závodů a další dvě medaile. Českým sportovcům se v Buenos Aires daří

YOG 2018
YOG 2018
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Stříbro a další bronz slaví česká výprava po druhém dni závodů na Olympijských hrách mládeže 2018. Vybojovali je judista Martin Bezděk a šermířka Veronika Bieleszová. Do olympijských klání se zapojili i další sportovci. Podívejte se, jak se jim dařilo.

Stříbrný medailista Martin Bezděk celý den s přehledem porážel konkurenty ve své váhové kategorii do 81 kg. Nestačil pouze na Rumuna Adriana Sulca. O jeho úspěchu si přečtete zde.

Druhý bronz získala pro českou výpravu šermířka Veronika Bieleszová, když o jediný bod v dramatické koncovce porazila Belgičanku Wasiakovou. O její cestě za medailí si přečtete zde.

Úspěšný den mají za sebou i čeští veslaři. Dvojice Anna ŠantrůčkováEliška Podrazilová nechaly ve třetím kolem všechny za sebou a z prvního místa tak postupují rovnou do zítřejšího semifinále. Druhá jízda se zadařila také veslaři Gabrielu Mahlerovi, který postupuje do čtvrtfinále.

Plavkyně z Ria Barbora Seemanová postoupila z dopolední rozplavby na 100 metrů volným způsobem rovnou do semifinále. V tom se umístila na první pozici a na zítřejší finále je maximálně připravena. Plavci Jakub LahodaAdam Hlobeň dále nepostoupili a berou 11. a 18. místo – Lahoda v polohovém závodu na 200 metrů, Hlobeň pak na 200 metrů kraul.

Těžkou soupeřku z Turecka porazila ve své skupině badmintonistka Tereza Švábíková. Nezaváhala a díky výhře ve třech setech zůstává dále ve hře o postup.

Postup slaví i tenisté Ondřej ŠtylerDalibor Svrčina, kteří úspěšně vstoupili do deblového olympijského turnaje.

Zdena Blašková absolvovala ve stolním tenise zápas s Francouzkou Gauthierovou a vyhrála nad ní 4:3. Aktuálně je mezi 16 nejlepšími hráčkami a zítra bude bojovat v play-off.

Proti tomu plážoví volejbalisté Patrik MaňasJiří Sedlák svůj první zápas s Thajci prohráli. Další zápas skupiny hrají ve středu proti domácím Argentincům.

Poslední závodní den čekal na bruslařku Andreu Lokvencovou, která ze třetí pozice ve čtvrtfinále sprintu na 500 metrů nestačila na soupeřky z Ekvádoru a Kolumbie a celkově tak na Olympijských hrách mládeže končí na 13. příčce.

líbil se ti článek?