První zlato a druhé stříbro. Česká výprava v Argentině nepolevuje v medailovém tempu

YOG 2018
YOG 2018
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Třetí den her mládeže navýšili čeští sportovci skóre na 5 medailí. Zasloužily se o ně plavkyně Barbora Seemanová a veslařky Anna Šantrůčková a Eliška Podrazilová. O bronz se porvala i judistka Ester Svobodová, která nakonec zůstala těsně pod podiem.

Česká výprava se raduje z první zlaté medaile! Pro tu doplavala Barbora Seemanová v novém českém rekordu – 54,19 sekund na 100 metrů volným způsobem.

Veslařkám Anně ŠantrůčkovéElišce Podrazilové ujely vítězky závodu o pouhých 0,09 vteřiny a braly tak druhé místo. Více informací si přečtete zde.

Úspěšný den ve vodě má za sebou i skifař Gabriel Mahler, který postoupil do zítřejšího semifinále.

Ester Svobodová porazila v judu ve své kategorii do 78 kg soupeřky i s o 8 kilo vyšší váhou. Nakonec však v souboji o bronz podlehla Slovince Lobnikové na ippon.

Badmintonistka Tereza Švábíková má za sebou poslední zápas skupiny, který nad Angličankou Grace Kingovou vyhrála jednoznačně ve dvou setech. Na postup ze skupiny to ale bohužel nestačilo.

Stejně tak stolní tenistka Zdena Blašková má za sebou poslední zápas o postup v play-off, ve kterém se silnou soupeřkou z Ruska prohrála na sety 3:4 a končí tak mezi 16 nejlepšími hráčkami.

Tenistovi Ondřeji Štylerovi se v singlu nedařilo a se soupeřem z Polska prohrál na sety 0:2. Štyler pokračuje v deblu spolu s Daliborem Svrčkem. Kluky dále čeká mezinárodní mix, ve kterém nastoupí se spoluhráčkami z Ruska a Lotyšska.

Olympijský turnaj začal i golfistům. Sarah Hricíková je po prvním kole na 22. pozici a Václav Tichý na skvělém 5. místě. Pouhé dvě rány od prvního místa!

Držte palce českému týmu, sledujte nás na sociálních sítích a denní sestřihy na ČT Sport.

líbil se ti článek?