Zlatý sen plavkyně Seemanové. V královské disciplíně a v českém rekordu!

YOG 2018
YOG 2018
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Poslední dohmat a pak už jen nevěřícně zírala na výsledkovou tabuli. Její jméno svítilo na prvním místě. Česká výprava tak díky Barboře Seemanové poprvé slyšela národní hymnu. Na Olympijských hrách mládeže v Buenos Aires ovládla česká plavkyně závod na 100 metrů volným způsobem. Navíc v novém českém rekordu 54,19 sekundy.

„Co se to stalo? Je to hodně šílený. Nevím, jestli by to mohlo být lepší, nemám slov“ křičela Seemanová bezprostředně po závodě. „Čekala jsem, že by to mohl být dobrý čas, tak na 54,5. S trenérkou jsme hodně makaly a po mé nemoci jsme se koncentrovaly na olympiádu a celé léto tomu podřídily,“ řekla Seemanová.

Její trenérka Petra Škábová dodala: „Bára nemá za sebou lehký rok. Trápila ji mononukleóza, která nás na jaře vyřadila. Tento čas je skvělý a stačil by na olympijskou nominaci do Tokia, která se rozeběhne v lednu.“

Seemanovou čeká ještě kraul na dvěstěmetrové i padesátimetrové trati. „Rozhodně ještě nemám zlatem splněno. Čekají mě ještě dva olympijské závody. Trénujeme hlavně na 200 metrů, tak se nechám překvapit. Zlato beru jako super nakopnutí do dalších závodů,“ podotkla mladá plavkyně.

Ta obešla zavedené pořádky a svoji olympijskou premiéru prožila na „dospělých“ hrách v Riu 2016. Tam byla vůbec nejmladší členkou české výpravy. V Buenos Aires má za sebou olympijskou zkušenost pouze ona a pak šéf české výpravy Martin Doktor. „Organizačně je to skoro srovnatelný s Riem i třeba s Evropskými hrami. Je tu neuvěřitelná atmosféra. Narvaná hala, další lidi čekají venku, fakt super závody,“ hodnotila Seemanová.

„Doufám, že tato medaile bude pro české plavání hodně znamenat a budou nám lidi zase fandit,“ přála si nová olympijská vítězka z Her mládeže.

líbil se ti článek?