Dva starty a dvě medaile. Seemanová po zlatu doplavala pro bronz

YOG 2018
YOG 2018
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Do finále disciplíny 200 metrů volným způsobem postoupila Barbora Seemanová ze čtvrtého místa. Ve finálovém závodě svou pozici zvládla vylepšit a pro Českou republiku získala další medaili. V čase 1:58,25 připsala české výpravě na Olympijských hrách mládeže v Buenos Aires již třetí bronz, celkově má Česko sedm medailí.

„Bronz super, ale mrzí mě ten výsledný čas. Ten jsem chtěla mít alespoň o jedenáct setin lepší. Musím na dvoustovce ještě víc zamakat,“ zhodnotila svůj bronzový závod Barbora Seemanová. „Ale za další medaili jsem hrozně ráda. Byl to můj druhý start a opět se mi povedlo dostat se na stupně vítězů,“ dodala Seemanová.

Na tribuně měla stejně jako při prvním finálovém závodě podporu od ostatních členů české výpravy, kteří věřili v šanci na další cenný kov. „Včerejší euforie z vítězství mě úplně pohltila, nemohla jsem usnout. Přece jen když vám leží zlatá medaile vedle postele, nemůžete tomu prostě uvěřit“ popsala své pocity po zlatém úspěchu Seemanová. „Chodí mi spousta gratulací, ještě jsem na ně ani neodpovídala. Nechci si to zatím naplno připustit, ještě mě čeká jeden závod, na který se musím plně soustředit,“ řekla odhodlaně mladá plavkyně, kterou zítra čeká čtvrtfinále v kraulu na padesátimetrové trati.

„Z další medaile mám obrovskou radost, ale obě jsme toužily po tom zlepšit si osobní rekord, to znamená pokořit český rekord v této disciplíně. Cítila jsem z Báry trochu strach, dvoustovka je hodně taktický závod,“ okomentovala výkon české plavkyně trenérka Petra Škábová. „Po dvou letech jsme ale zpátky na čase, který jsme potřebovaly, to je důležité. Věřím, že teď na té padesátce bude jako střela,“ pokývala odhodlaně hlavou Škábová. Pokud Barbora Seemanová postoupí do finále, čeká ji poslední závod o třetí kov do sbírky v pátek.

líbil se ti článek?