Pátý den závodů s atletickou premiérou. Olympijské hry mládeže jsou téměř v polovině

YOG 2018
YOG 2018
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Po medailových žních dnes česká výprava v oslavách odpočívala a čeká na další příležitost. Sportovci z atletických disciplín měli pátý den her mládeže poprvé možnost ukázat své kvality ve skoku do dálky, v hodu oštěpem a v závodech na 400 a 800 metrů.

Na Olympijských hrách mládeže v Buenos Aires se sportovci setkali s novým formátem atletických disciplín, kdy většina z nich je rozložena do dvou fází a dvou dnů. Dnes proběhla první fáze pro čtyři disciplíny s českým zastoupením. Linda Suchá se představila na skoku do dálky, kde se vzdáleností 5,96 metru dosáhla na páté místo. Na stejnou pozici se dostala svým skokem i tyčkařka Veronika Šebáková. Na osmistovce se představila Denisa Folková a s časem 2:11,97 je nyní na parádním třetím místě. Barbora Malíková na 400 metrech vůbec nezaváhala a všechny soupeřky nechala na cílové rovince za sebou. S časem 54,18 sekundy není spokojená, ale své poslední závody sezóny chce zvládnout hlavně ve zdraví. Druhá fáze těchto čtyř disciplín proběhne 14. října, kdy o vítězi rozhodnou jeho výsledky z obou dnů.

Během malého finále nové olympijské disciplíny BMX Freestyle ukázali své nejlepší triky Martin HabadaNikol Přikrylová. Finálový závod velmi dobře zvládla Nikol, Martinu Habadovi nevyšel pokus o provedení prvku s vysokou obtížností. Na historicky první olympiádě v BMX Freestyle berou v závodě mixů šesté místo.

Úspěšný den mají za sebou opět plavci. Kristýna Štemberová v závodě na 100 metrů motýlek postoupila do semifinále, kde skončila na osmém místě. Barbora Seemanová bez sebemenších problémů postoupila do semifinále, kde všechny své konkurentky nechala v závěsu. Do svého posledního finále na padesátimetrové trati volným způsobem postupuje z první pozice.

Individuální závody dnes třetím kolem ukončili golfisté. Václav Tichý si v posledním kole zvládl vylepšit skóre a celkově se umístil na pátém místě, golfistka Sarah Hricíková končí patnáctá. Oba mají ještě šanci zaútočit na medaili spojením sil v závodě mixů, který začíná 14. října.

líbil se ti článek?