Sedmý den her mládeže v Buenos Aires těsně pod podiem. Bronzová medaile utekla v posledním setu tenistům

YOG 2018
YOG 2018
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Olympijské hry mládeže už se přehouply do druhé poloviny a česká výprava má šanci navýšit medailové skóre ještě v šesti sportech. Dnešním dnem přišli o šanci na bronz tenisté. Velké naděje jsou vkládány do atletiky, kde čeští sportovci podávají mimořádné výkony.

Velmi silné soupeře z Francie měli za úkol porazit Dalibor SvrčinaOndřej Štyler v tenisovém deblu. Zápas o bronzovou medaili jim utekl v posledním setu o dva body a na Olympijských hrách mládeže tak čeští tenisté končí v deblu na čtvrtém místě.

Takzvané „sportovní štěstí“ neměl dnes kajakář Tomáš Hradil. V prvních rozjížďkách zajel nejrychlejší čas všech závodníků, se kterým z prvního místa postoupil do čtvrtfinále. Při čtvrtfinálovém závodě zavadil v první obrátce o plastový sáček ve vodě a vypadl z kajaku, kam už se nedokázal vrátit a závod tak nedokončil.

Řada přišla konečně i na závodní cyklisty Petra Kelemena Samuela Jirouše. Ti v první časovce na sedmikilometrové vzdálenosti zajeli čas 8:42,21, kterým se dostali na čtvrté místo. V příštích dnech je čekají ještě další čtyři závody – silnice, MTB Cross country Eliminator, MTB cross country Short Track a silniční kritérium. Vítězem se stane dvojice cyklistů s nejlepšími výsledky ve všech pěti závodech.

Třetí den probíhají závody na atletickém stadionu v olympijském parku. Čeští atleti se představili v hodu oštěpem, v bězích na 110 a 400 metrů překážek a také na dvoustovce a osmistovce. V oštěpařském sektoru bojují Ivana Koktavá, která si i přes zraněný kotník vyházela dvanácté místo, a Martin Florian, jenž se hodem 74 metrů blýskl s novým osobním rekordem a aktuálně je pátý. Barbora Šplechtnová bere na dvoustovce zatím skvělé třetí místo, které zaběhl i Jakub Davidík na osmistovce. Stejně se dařilo i Jiřímu Pecharu na 110 metrech překážek, kde je rovněž po prvním rozběhu třetí. Jen o jednu příčku níž zaběhla 400 metrů překážek Kristýna Korelová.

První kolo závodu smíšeného týmu mají za sebou golfisté Sarah HricíkováVáclav Tichý, kteří jsou aktuálně na dvaadvacáté pozici.

líbil se ti článek?