Osmý den se zlatým hattrickem. Čeští atleti v čele s Barborou Malíkovou ukázali své kvality

YOG 2018
YOG 2018
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Česká republika si dnes do medailových tabulek zapsala jedenáctou medaili a hned tu nejcennější. Díky čtvrtkařce Barboře Malíkové přibylo do sbírky již třetí zlato. Celkově je Česko na průběžném 14. místě z 206 zemí.

Atleti v netradičním soutěžním formátu, kdy se jim sčítá více soutěžních dnů, startovali podruhé v dálce, skoku o tyči a běhu na 800 a 400 metrů. Dálkařka Linda Suchá se s výsledkem 6,01 metru probojovala na celkové šesté místo. Veronika Šebáková se potýkala s větrem i s těžkými soupeřkami, a nakonec se ve skoku o tyči umístila sedmá s laťkou zvednutou na 3,72 metru. Denisa Folková běžela osmistovku na maximum svých možností a s druhým místem ve svém rozběhu byla spokojená. Celkově končí osmá.

Po osmi dnech v Buenos Aires se konečně dočkal svého souboje i boxer Daniel Mikušťák. V prvním kole bez problémů vyklepl v ringu soupeře ze Samoy a postupuje rovnou do semifinále.

V trojkovém basketbalu se Češkám dnes nedařilo. Prohrály oba zápasy s Estonskem i s Nizozemím a dále do čtvrtfinále tak ze skupiny nepostupují.

Smolný den mají za sebou i cyklisti Samuel JiroušPetr Kelemen. Kelemen, pohybující se po celý závod v popředí pelotonu, se 600 metrů před cílem dostal do hromadného pádu. Přišel tak o možnost bojovat o přední umístění. Sam Jirouš se pádu vyhnul a dospurtoval do cíle na patnácté pozici. Po dvou dnech závodů má dvojice na kontě 52 bodů a je průběžně na šesté příčce celkového pořadí.

V druhém kole závodu smíšených dvojic pokračovali golfisté Sarah HricíkováVáclav Tichý. Ve srovnání s prvním kolem se propadli o tři pozice. Poslední šanci vylepšit své skóre budou mít zítra.

líbil se ti článek?