Olympijské hry mládeže se chýlí ke konci. Česká výprava využívá posledních možností na medaile

YOG 2018
YOG 2018
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Atletický program pokračuje druhou fází medailových závodů a svou šanci na cenný kov využily podruhé také basketbalistky. Čtvrté stříbro pro Česko získala během devátého dne her basketbalistka Kateřina Galíčková. V soutěži ve střelbě na koš se umístila druhá.

Svůj druhý atletický závod si zaběhl Ondřej Hodboď. Na přespolním běhu mu nevyhovoval travnatý terén a doběhl třiačtyřicátý. Ostatní atleti v netradičním soutěžním formátu, kdy se jim sčítá více soutěžních dnů, startovali podruhé ve skoku do výšky, v dálce a běhu na 800 a 100 metrů. Druhý závod na osmistovce Jakubu Davidíkovi nesedl a v součtu časů bere čtrnáctou pozici. Naopak sprinter Tadeáš Formánek svou druhou stovku zaběhl ze všech sil a ve svém rozběhu byl dokonce třetí. Vylepšil tak skóre z prvního dne a posunul se na celkové sedmnácté místo. Tereza Marková se na stejné vzdálenosti umístila rovněž sedmnáctá. Dálkaře Tomáše Kratochvíla dnes trápily přešlapy a jediný započítaný výsledek tak byl pod sedm metrů, který stačil na desátou pozici v celkovém pořadí. Barboru Sajdokovou zradila na skoku do výšky psychika, přestože se jí dařilo velmi dobře. Měla šanci zaútočit na svůj osobní rekord 1,81 metru, ale nakonec se nezadařilo. Končí na pátém místě.

Další den závodů mají za sebou cyklisté Petr KelemenSamuel Jirouš, kteří neztrácí naději na medailové umístění. V závodě cross country eliminátor jim postupový klíč přiřadil společné osmifinálové jízdy, ze kterých postoupil dál jenom Petr Kelemen. V malém finále pak obsadil konečné sedmé místo a připsal tak na konto českého týmu 25 bodů, což znamená aktuální sedmé místo.

Druhý závod absolvovali také rychlostní kanoisté Adéla HázováJiří Minařík, které netradičně čekal vodní slalom. Disciplína, kterou běžně netrénují, jim vůbec nesedla a skončili už v rozjížďkách.

Třetím kolem zakončili turnaj smíšených dvojic golfisté Václav TichýSarah Hriciková. Náskok soupeřů už nedokázali poslední den zvrátit a končí na dvacáté pozici.

líbil se ti článek?