Čtvrtý den s bilancí sedmi medailí. Do sbírky se znovu podepsalo judo a plavání

YOG 2018
YOG 2018
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Co den, to medaile. A zpravidla rovnou dvě. Mladí talenti se na Olympijských hrách statečně rvou o stupně vítězů v neuvěřitelném tempu. Během čtvrtého dne závodů přibylo další stříbro a bronz. Celkově teď Češi vezou s jistotou domů tři bronzové, tři stříbrné a jednu zlatou medaili.

Po zlatém úspěchu se Barbora Seemanová nenechala sesadit ze stupňů vítězů ani na dvěmetrové trati volným způsobem a doplavala pro bronz. O jejím boji o druhou medaili si přečtete zde.

Judista Martin Bezděk potvrdil své kvality v soutěži mezinárodních družstev, kde svými třemi vítězstvími přispěl k druhému místu svého týmu sportovců z osmi zemí. Z Buenos Aires tak přiveze pro judo dvě stříbrné medaile. Soutěž mezinárodních družstev je speciální disciplínou mládežnické olympiády, kdy se spojí sportovci různých národností a kultur do jednoho týmu s jednotným cílem vyhrát. Organizátoři akce chtějí tímto soutěžním formátem probudit v mladých sportovcích z individuálních sportů týmového ducha.

Dlouhý boj má za sebou skifař Gabriel Mahler, který se statečně probojoval do finále. Během finálového závodu už cítil únavu a končí na olympiádě na osmém místě.

Svůj olympijský den mají za sebou Češi ve sportovní střelbě a taekwondu. Střelci Pavlu Schejbalovi se dařilo v kvalifikaci, ze které se do finále dostal ze čtvrtého místa. Bohužel zaváhal a nezvládl dobře finálový začátek. Na Olympijských hrách mládeže tak končí na sedmé pozici, Taekwondistce Petře Štolbové se povedl start ve skupině a postoupila do čtvrtfinále. Tam se ale setkala se silnou soupeřkou z Mexika, která ji připravila o semifinále.

Kvalifikace byla hlavním bodem programu českých reprezentantů v BMX Freestyle. Nikol PřikrylováMartin Habada nenasbírali v kvalifikaci dostatečný počet bodů na postup do velkého finále, ale zítra si mohou vylepšit pozici ještě na malém finále.

Klíčový zápas se Španělskem odehrály vítězně naše basketbalistky, v dalším zápase ale podlehly Austrálii. Ani čeští plážoví volejbalisté ve svém odpoledním zápase nezvládli soupeře, kterým byla domácí Argentina. Ve skupině pokračují dál a v pátek se utkají se Švýcary.

Ve hře pokračují také golfisti a tenisté. Dalibor SvrčinaOndřej Štyler porazili v deblu mezinárodní tým a postupují do pátečního semifinále. Golfistka Sarah Hricíková je po druhém kole pátá a celkově jen 3 rány od soupeřky na prvním pozici. Václav Tichý se propadl na čtrnácté místo. Šanci vylepšit své skóre budou mít oba zítra.

líbil se ti článek?